Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Čokoládový dort

0.0
Čokoládový dort

Potřebné ingredience

4 vejce, 80g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce kakaa, ke kakau dovážit polohr. mouku na 80g, 1 čajová lžička pr. do peč.

Postup přípravy

Ručním šlehačem vyšleháme vejce s cukrem na pěnu. Pořádně, objem se více než zdvojnásobí. Přidáme olej a přešleháme. V míse, ve které jsme vážili kakao a mouku přidáme pr. do peč a promícháme lžičkou - jak kakao, tak pr. do peč. by měl být v mouce rovnoměrně rozptýlen. Suchou směs vsypeme do vaječné pěn, vyšleháme v řídké těsto. Těsto hned vlijeme do připravené formy (cca 24 cm) a vložíme do vyhřáté trouby 180stupňů Celsia. Pečeme 20-25 minut. Těsto je tmavé, pozor, ať jej nespálíte.

Zavírací dortovou formu připravíme tak ze zavírací obručí skřípneme pečící papír ke dnu formy. Boky vymazávat nemusíme, podrží nám tvar korupus. Před otvíráním obruče boky pouze objedeme nožem.

Krém a dokončení:
2x Rama Cremefine ke šlehání
kakao podle chut a libosti
moučkový cukr dle libosti

Vychlazenou šlehačku dáme do šlehací mísy, přidáme cukr, kakao a vyšleháme kakaovou šlehačku, kterou rozprostřeme na korpus. Doporučuji dort předtím opět vsadit do dortové obruče napečení, určí šlehačce tvar. Povrh pečlivě vyrovnáme špachtlí. Dáme důkkladně vychladit a teprve potom dokončíme přelitím čokoládovou polevou a ozdobíme (já použila čerstvé jahody, ale lze čímkoliv).

Čoko pleva:
1 obyč. kakao, 1 čokoláda na vaření (100g), 1x 100% tuk (např. Iva, Omega apod.), moučkový cukr dle libosti.
Ve vodní lázni rozehřejeme tuk s rozlámanou čokoládou a po rozpuštění přidáme kakao, rozmícháme aby nebyly hrudky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 11. 8. 2009, 21:17
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jazavka 11. 8. 2009, 17:09
...chutnucky... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie